Hermoratahieronta

Suomeen on tullut monentyyppistä hierontamenetelmää, joita näkee mainostettavan ns. “aidoksi hermoratahieronnaksi”. Ilmeisesti hermoratahieronnan tuoma hyvä maine vetää alleen nimen käyttäjiä, jotka voisivat sekaannusten välttämiseksi käyttää muuta nimeä toimintaperiaatteidensa mukaisesti. Eli jos käsitellään pääasiallisesti meridiaaneja, silloin se on mielestäni meridiaanien hierontaa, joka myöskin tuottaa hyviä hoitotuloksia.

Tuon esiin hermoratahieronnan, jonka historia juontaa juurensa Venäjälle. Sieltä se on tullut Kuusamoon noin 250 v. sitten ja kulkeutunut sukuperintönä aina 1970-luvun lopulle, kunnes Erkki Karjula ensimmäisenä pääsi saamaan oppia Martti Oikaraiselta. Hänen opetuksensa pohjalta tämä hierontamenetelmä lähti liikkeelle Suomessa. Allekirjoittanut oli Karjulan opissa vv. 1983-84.

Hermoratahieronta perustuu ylikireiden hermojen löysäämiseen ja kiinnijääneiden hermojen irrotteluun. Ylikireä hermo on aina arka ja merkkinä jostakin ongelmasta. Kun tällaista kohtaa hierotaan, käsitellään yleensäkin todellisia hermoja, jotka kaikki eivät nykyisen anatomian mukaan ole tunnettu, joskin ovat ns. epävirallisten patologisten tutkimusten mukaan olemassa. Tietysti käsittelemme paljon muutakin kudosta.

Kun hermo saadaan löystymään tai irrotettua kiinnikkeistään, silloin arkuus ja kipu häviävät. Hermon vaikutusalueella olevien lihasten jännitys laukeaa. Samoin saadaan lihasten ja kudosten verenkierto sekä aineenvaihdunta vilkastumaan, tällöin vaiva pääsee helpottamaan ja paranemaan. Hermo voi joutua puristukseen myös kireän lihaksen alle. Esimerkkinä tästä ns. “tenniskyynärpää”-vaiva, jossa löytyy n. 10 cm:n matkalla lihaksen alle puristuksiin jäänyt hermo. Tämä on tiedetty hermoratahierojien keskuudessa jo ties kuinka kauan, mutta koululääketiede on löytänyt sen vasta viime vuosina.

Indikaatiot eli aiheellisuus: hermoratahieronta sopii erinomaisesti hermoperäisten kiputilojen hoitoon, pää- ja niskasärkyyn, migreeniin, selkäsärkyyn, olka- ja käsivarsisärkyyn, jalkasärkyyn (mm. iskias) ja kaikkeen, milloin lihashierontakin on aiheellinen. Myös moniin gynekologisiin vaivoihin on tullut apua hermoratahieronnasta. Jos esim. risti-häntäluun alueen hermot ovat kireällä, tämä voi aiheuttaa mm. lapsettomuutta, kuukautiskipuja, eturauhas- yms. vaivoja. Tapaturman jälkeen syntyy usein erilaisia kiinnikkeitä, joita voimme irrotella. Polveen syntyy kipua pienenkin hermokiristyksen vuoksi.

Huomattakoon siis, että vaikka hermo on “tulehtunut”, jolloin perinteinen lihashieronta ei sovi, voimme käsitellä sitä saaden paranemisprosessin alkamaan.

Kannattaisi ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti hermoratahierojaan ja kysyä omien vaivojen helpottamiseksi apua. Kokeilu antaa parhaan tiedon. Koulutukseen päästäkseen oppilaalla pitää olla vähintään hierojan koulutus. Tämä on myös erona moniin muihin menetelmiin.

 

Magneettiterapialaitteistolla matalataajuista sähkömagneettista energiaa

Kuinka Magneettiaallot vaikuttavat elimistöön?

Elimistömme rakentuu soluista, jotka toimivat mm. sähköisesti latautuneiden osasten avulla. Elimistön sairastuneilla alueilla ovat monet osat menettäneet nämä sähköiset lataukset, ja siksi solujen aineenvaihdunta on heikentynyt. Hapen ja ravintoaineiden kuljetus soluun hidastuu ja kuona-aineita kerääntyy soluun. Magneettikenttäterapiaa käyttäen asetetaan solut alttiiksi mikrovärähtelylle, ja ioniosat latautuvat uudelleen sähköisesti. Verisuonet laajenevat ja virtausvastus pienenee. Verenkierto paranee. Tämä edistää solun aineenvaihduntaa ja hapenottokykyä. Kuona-aineet poistuvat.

Tutkimuksissa on osoitettu, että elimistön hapenottokyky lisääntyy 2-4 kertaiseksi. Magneettikenttäterapia stimuloi ja vaikuttaa elimistön omaan paranemiskykyyn. Hoito on täysin kivutonta. Magneettiaallot menevät vaatetuksen läpi, joten riisuuntuminen on tarpeetonta.

Lähde: Matalataajuisten sähkömagneettistenkenttien vaikutuksia verenkiertoon Benjamin H.S. Lau, MD., Ph.D. Mikrobiologian osasto Shool of Medicine, Loma Lindan Yliopisto Loma Linda, California, 92350 U.S.A.