Vyöhyketerapiakoulutus

Norjalaisen luonnonlääketieteen tohtori, M.D. (M.A.) Charles Ersdalin kehittämä vyöhyketerapia perustuu anatomiaan, fysiologiaan, patologiaan ja immuunibiologiaan. Koulutuksessa paneudutaan näihin asioihin hyvin syvällisesti, koska ihminen on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttavat kaikkeen. Tältä pohjalta nähtynä ei ole yksittäisiä pisteitä jalassa, joita painamalla voisimme hoitaa esim. astmaa, allergiaa ym.

Koulutusaika on reilut kaksi vuotta, jona aikana sijoitamme kehon osat ja elimet jalkateriin heijasteina, opettelemme niiden käsittelyä sekä opettelemme kehon fysiologiaa ymmärtääksemme, mitä teemme ja mitä hoidamme. Patologiaa eli tautioppia opiskelemme käymällä perusopinnoissa läpi 60 tautia. Näiden avulla opimme ymmärtämään vyöhyketerapian näkökulmasta, mitä kehossa on tapahtunut, että kyseinen sairaus tai häiriö on päässyt kehittymään ja miten korjaamme sen. Immuunibiologiassa käymme läpi kehon puolustusjärjestelmää ja perehdymme suolistoimmunologiaan, joka on koko terveytemme perusta.

Noudatamme LKL:n (Luonnonlääketieteen keskusliitto ry) suosituksia terapeuttikoulutuksen osalta. Osalla opiskelijoistamme on terveydenhoitoalan koulutus, mutta he joilta se puuttuu, suorittavat vielä erikseen peruslääketieteen opinnot.

Vyöhyketerapiakoulutus järjestetään viikonloppuisin (la-su) noin kerran kuukaudessa, kunnes saadaan kokonaiskäsittelyvalmius asiakashoitoharjoitteluja varten. Sen jälkeen koulutusviikonloput ovat harvemmin ja samalla oppilaat tekevät harjoitushoitoja, joista osa raportoidaan opettajalle.

Koulutus antaa hyvin vankan tieto-taito-osaamisen, jonka pohjalta voi ryhtyä toimimaan itsenäisenä vyöhyketerapeuttina. Koulutamme osaavia ja hyviä vyöhyketerapeutteja kentälle. Ryhmämme ovat yleensä pienehköjä, jotta voimme tarjota yksilöllisempää ohjausta.

Järjestämme säännöllisesti myöskin täydennyskoulutusta jo valmistuneille diplomivyöhyketerapeuteille.

Veikko MäkinenVeikko Mäkinen, koulutettu hieroja (v.1982), hermoratahieroja (v.1983),
diplomivyöhyketerapeutti (v.1987), vyöhyketerapiakouluttaja (v.1988),
luontaisterapeutti.
Ersdal&Varpe Ans valtuuttama vyöhyketeraiakouluttaja.
Toiminut Vaihtoehtoisen terveydenhoidon neuvottelukunnan (VTN) johtokunnan ja koulutustyöryhmän jäsenenä sekä Suomen Vyöhyketerapeutit ry:n puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana useita vuosia, nykyisin hallituksen jäsen.
LKL:n (Luonnonlääketieteen keskusliitto) hallituksen jäsen v. 2005-2007

Anita AroalhoAnita Aroalho, diplomivyöhyketerapeutti (v.1992 sekä
Kalevalainen jäsenkorjaaja (v.2003)
Opiskellut Helsingin avoimessa yliopistossa Ravitsemustieteen perusteita sekä useiden vuosien ajan funktionaalista ravitsemusta.
Hierontapiste Ukin taloushallinto ja koulutusjärjestelyt.

Suomen Vyöhyketerapeutit ry:n hallituksen jäsen, rahastonhoitaja ja sihteeri useita vuosia v. 2005 saakka.
Kansanlääkintäseura ry:n jäsen.
LKL ry:n hallituksen jäsen v. 2008-09.
Puh. 0400-614 637
e-mail: anita.aroalho@pp.inet.fi